TV NL EN

Techdenkers: een werkloze toekomst

Programmamaker & moderator
Jelle Baars
Partner
Adyen
illustratie

Dit programma is uitverkocht. Volg de livestream op deze pagina, of kijk het terug via De Balie TV of op Youtube.

Als sinds de uitvinding van het wiel heeft technologie invloed op ons werk. Met de opkomst van de robotisering is een nieuwe revolutie op de arbeidsmarkt op handen.

Nu al worden werknemers door algoritmes gemonitord op hun productiviteit, en de vrachtwagenchauffeur ziet de ontwikkeling van de zelfrijdende auto met lede ogen aan.

Hoe snel gaan deze ontwikkelingen? Welke banen verdwijnen er, en welke komen er voor terug? Hoe ondervangen we massaal banenverlies? Wat zijn de psychosociale gevolgen van de efficiëntieslag die wordt gemaakt bij het inzetten van deze technologieën? 

In deze editie van Techdenkers gaan we op zoek naar de positieve en negatieve gevolgen van robotisering van arbeid, kijken we wie er belang heeft bij deze ontwikkelingen en onderzoeken we of er over twintig jaar er een computer op jouw bureaustoel zit.

Sprekers

Ton WilthagenHoogleraar Arbeidsmarkt
Gavin MuellerUniversiteitsdocent UvA & Auteur ‘Breaking things at work: the Luddites were right about why you hate your job’
Roy DerksTech-expert & ondernemer
Martijntje SmitsWetenschaps- en techniekfilosoof

Stilstaan bij vooruitgang
Met de programmaserie Techdenkers slaan De Balie en Adyen de handen ineen om tot serieuze en structurele reflectie op de rol van technologie in onze samenleving te komen. We gaan de dialoog aan met specialisten, beleidsmakers, kunstenaars en ervaringsdeskundigen en onderzoeken het spanningsveld tussen wat kan en wat wenselijk is. 

Vanaf maart 2022 vindt er iedere maand een programma plaats in de evenementenruimte van het nieuwe kantoor van Adyen aan het Rokin. De programma’s worden inhoudelijk verzorgd en uitgezonden door De Balie.