TV NL EN

Techpodcast- festival 2.0

Op 17 maart 2018 werd bij Tweakers het eerste Techpodcastfestival van Nederland gehouden. Maar, dit wist je natuurlijk omdat je erbij was! Was je er niet bij? Oei, dan heb je een informatieve, leerzame maar vooral heel erg gezellige dag gemist! Geen nood: dat gemis kun je binnenkort inhalen, want:

Op 17 maart 2018 werd bij Tweakers het eerste Techpodcastfestival van Nederland gehouden. Maar, dit wist je natuurlijk omdat je erbij was! Was je er niet bij? Oei, dan heb je een informatieve, leerzame maar vooral heel erg gezellige dag gemist! Geen nood: dat gemis kun je binnenkort inhalen, want:

Op zaterdag 22 juni 2019 organiseren vijf Nederlandstalige podcasts de tweede editie van het Techpodcastfestival. Dit keer in de prachtige Grote Zaal van De Balie in hartje Amsterdam. Aanwezig zijn een aantal podcast die je al kent van het eerste festival, maar ook twee heuse debutanten.

Behalve luisteren naar het beste van wat techpodcastend Nederland – en België – te bieden heeft, kun je die dag ook naar hartelust sparren over podcasts met andere luisteraars, een hapje en drankje doen met alle aanwezige makers en ga zo maar door. Dit wil je echt niet missen!

Het Techpodcastfestival wordt mogelijk gemaakt door TransIP en A2B Internet.

Programma:

12:00 Inloop

12:30 Tweakers

13:30 Tech45

14:30 PAUZE
15:00 Geeky Dingen

16:00 TechSnacks

17:00 KORTE PAUZE
17:15 Met Nerds om Tafel

 

Over de podcasts:

TechSnacks
Dat microfoons en een frituur meer met elkaar gemeen hebben dan je zou denken; bewijst de TechSnacks Podcast. Met hun microfoons bereiden Maarten van Woerkom en Raymon Mens al sinds 2015 in 40 minuten, 4 overheerlijke TechSnacks. Vier onderwerpen per podcast, die uiteenlopen van inhoudelijke discussies over IKEA tot een bondige uitleg van PSD2, hartfilmpjes en her en der wat #OPHEF.

Tech45
Je kent ze al. Niet? Eigen schuld dan, want ze lopen het langst mee van alle aanwezige podcasts. Onder de bezielende leiding van Maarten Hendrikx nemen deze Belgen-met-her-en-der-een-Nederlander wekelijks de laatste ontwikkelingen in tech door, en dan ook nog eens met een fluwelen accent. Gaat dat horen!

Geeky Dingen
Hier moet je zijn voor diepere analyses over Star Wars, de vraag of Indiana Jones nou meer een avonturier of een archeoloog was en voor een prachtige ode aan Stan Lee. Is het ‘popcult’, dan is het een potentieel onderwerp voor Thom, Linda en Sidney.

Tweakers
De laatsten zullen de eersten zijn, of iets dergelijks? Feit is dat de Tweakers Podcast eigenlijk pas kort bestaat, maar in die korte tijd is uitgegroeid tot een van de meest beluisterde shows van Nederland. Wout, Arnoud en Jurian vullen wekelijks een uur met highlights, nieuws en algemene techontwikkelingen vanuit hun zelfgebouwde podcaststudio in Tweakers HQ.

Met Nerds om Tafel
Goed, tijd voor Spa Rood. Met Nerds om Tafel schuift voor de derde keer aan op een live evenement, nadat zij eerder deze lente al hun eigen ‘MNOT Live’ deden, eveneens in De Balie. Het bier vloeide rijkelijk, het was gezellig, de opname verliep chaotisch en totaal ongestructureerd en zeker een van die dingen proberen ze dit keer een beetje anders te doen. Misschien.