TV NL EN

The Stan/Jan Show – De Exotische Witte

DUUR
45 minuten

In 'De Exotische Witte' en 'De Exotische Zwarte' wordt gekeken hoe westerlingen Afrikanen in beeld brengen en andersom. Omdat de programma-onderdelen tegelijkertijd plaatsvinden zul je er echter maar één bij kunnen wonen, waardoor iedere bezoeker het onderwerp enkel van één kant belicht zal zien. De Exotische Witte' en 'De Exotische Zwarte' worden georganiseerd naar aanleiding van De Stan/Jan-show: een expositie die vanaf 10 januari een maand te zien zal zijn in De Balie. Hierin zullen de werken te zien zijn die zijn voortgekomen uit de samenwerking tussen de Ghanese straatschilder Stan Aziz Ahmed (woonachtig in Kumasi) en de Amsterdamse fotograaf Jan Hoek.

Meer info: kijk hier.  Presentatie: Wieger Windhorst

Bezoekers van De Exotische Witte en De Exotische Zwarte krijgen korting op een vertoning van de film Dear White People, die vanaf 15 januari bij De Balie draait. 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdam Fonds Voor de Kunst, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, The My First Art Collection Club Amsterdam, Club Interbellum en Het Mondriaanfonds.