TV NL EN

(There’s more to) Martin Luther King Day

DUUR
90 minuten

"Phenomenal woman, that’s me" ~ Maya Angelou Martin Luther King sprak de legendarische woorden: "I have a dream… that my four children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.” Hij was niet de enige die een droom had. Zo sprak civil rights leader Coretta Scott King, tevens echtgenote van Dr. King, de wijze woorden: “I don't believe you can stand for freedom for one group of people and deny it to others.”

De antiracisme strijd binnen de VS, maar ook in Nederland wordt vaak als een mannelijke strijd afgebeeld, terwijl de rol van vrouwen vaak genegeerd of gereduceerd wordt. De aankomende Martin Luther King Day zal daarom in het teken staan van de rol van vrouwen in de revolutie en hun persoonlijke verhalen. 17 januari is dit jaar (There’s more to) Martin Luther King Day, met persoonlijke verhalen van Sylvana Simons, Diana Matroos en Ernestine Comvalius.

De strijd voor gelijkheid is breder dan alleen racisme, seksisme of andere vormen van onderdrukking, maar juist een combinatie van diverse factoren. Tijdens de (There’s more to) Martin Luther King Day ligt de focus op op de persoonlijke verhalen van de sprekers, en op hoe deze vrouwen zich in hun dagelijks leven inzetten voor het opheffen van de bestaande vormen van ongelijkheid in de samenleving.

Met bijdragen van Sylvana Simons (televisiepresentatrice), Diana Matroos (journaliste en presentatrice RTL en BNR), Ernestine Comvalius (directeur Bijlmer Parktheater), Pravini (Pravini Music) en de tentoonstelling “Rebelse Trots” van Patricia Kaersenhout (visueel kunstenaar en cultureel activist).