TV NL EN

Timothy Snyder: The Road to Unfreedom

Op uitnodiging van De Balie en het John Adams Institute komt Timothy Snyder naar Amsterdam om inzichten uit zijn nieuwste boek te delen en te laten zie hoe antidemocratische krachten een grote bedreiging beginnen te vormen voor onze democratie.

Vladimir Poetins pogingen om buurlanden te destabiliseren zorgt ervoor dat democratie en rechtstaat ook in anderen landen onder druk staat, van Frankrijk tot de Verenigde Staten. Dat zegt Timothy Snyder, geschiedenisprofessor bij Yale, in zijn nieuwste boek The Road to Unfreedom. Wat kunnen wij hier tegen doen? Na zijn lezing gaat Snyder in gesprek met Eelco Bosch van Rosenthal (Nieuwsuur).

In The Road to Unfreedom gaat Snyder in op de opkomst van antidemocratische krachten na de Koude Oorlog, hoe Rusland zich overgaf aan het Poetinisme en hoe dit democratie wereldwijd onder druk zet. Yuval Noah Harari, noemde het boek “a brilliant and disturbing analysis, which should be read by anyone wishing to understand the political crisis currently engulfing the world”.

In samenwerking met AmbolAnthos uitgevers.

Redactie De Balie: Tim Wagemakers

Voertaal: Engels

Speakers

Timothy SnynderProfessor geschiedenis Yale University
Eelco Bosch van RosenthalJournalist NOS

Speakers

The Road to UnfreedomTimothy Snyder