TV NL EN

Toekomst voor Links

DUUR
90 minuten

Dit programma is uitverkocht Gemist? Video's komen online op De Balie TV en op De Balie Vimeo. Het zijn moeilijke tijden voor links. De wereld is veranderd, maar hebben linkse partijen zich wel voldoende aangepast? Rechtse partijen lijken groter te worden, ten koste van de linkse. Maar betekent dat ook dat mensen in Nederland links niet meer zien zitten? Dat ze geen belangstelling meer hebben voor progressieve ideeën? Of moeten de ideeën anders aan de man worden gebracht? 

Waarover moet de linkse politiek gaan, in de nabije toekomst? Daarover schreven jonge denkers uit allerlei hoeken in S&D, het blad van de Wiardi Beckman Stichting en De Helling, het blad van het Wetenschappelijk bureau van Groenlinks.

Een debat onder leiding van Balie-directeur Yoeri Albrecht. Te gast zijn onder meer Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab), Matthijs Rooduijn (UvA, Stuk rood vlees), Pim Paulusma (FNV), Harriet Duurvoort (journalist en columnist van de Volkskrant), Merijn Oudenampsen en Dylan van Rijsbergen (denktank Tenk), die allen stukken hebben geschreven. Uit de politiek reageren onder meer Hans Spekman en Rik Grashoff (respectievelijk voorzitter van PvdA en van GroenLinks).