TV NL EN

Toonzetters: Anne Soldaat

Programmamaker
Merlijn Geurts
Mede mogelijk gemaakt door
Fonds Podiumkunsten
Leeft de gitaarpop nog? Dat vraagt muzikant Anne Soldaat zich steeds vaker af, nu hij en zijn fans ouder worden. In een nieuwe aflevering van Toonzetters dompelen we ons onder in de gitaarpop uit de jaren zeventig waar de muziek van Anne Soldaat op voortbouwt, maar experimenteren we tegelijkertijd met nieuwe muziekstijlen en vormen. Waar wil Anne Soldaat als muzikant met een zo’n rijke carrière naartoe werken?

Anne Soldaat (1965) is zanger, gitarist en liedjesschrijver.  Op 13-jarige leeftijd krijgt hij z’n eerste (Spaanse) gitaar en neemt klassieke gitaarles. In 1989 sluit hij zich aan bij de popband Daryll-Ann. Na acht albums en vele optredens in binnen- en buitenland, gaat de band in 2004 uit elkaar. Anne Soldaat maakt in de daaropvolgende jaren (2007 – 2021) vijf soloalbums voor Excelsior Recordings, produceert – en speelt in – diverse andere bands (o.a. Tim Knol, Clean Pete) en maakt muziek bij films, reclames en een dansvoorstelling. Z’n laatste solo album, Facts & Fears, verscheen in juli 2021 en werd lovend ontvangen.

Sprekers

Houd de website in de gaten voor de volledige line-up
Anne SoldaatZanger, gitarist & liedjesschrijver
Toonzetters

In de serie Toonzetters maakt De Balie samen met toonaangevende Nederlandse muzikanten inspirerende programma’s waarin hun muzikale vakmanschap en maatschappelijke interesses centraal staan. Avonden vol muziek, voordracht en bijzondere gesprekken die een unieke inkijk bieden in de belevingswereld van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Eerdere Toonzetters waren raper Fresku, de wereldberoemde artiest Sevdaliza, saxofonist Benjamin Herman en internationaal violist Liza Ferschtman.