TV NL EN

Toonzetters met saxofonist Benjamin Herman

Samen met saxofonist Benjamin Herman – een wereldwijd gekend jazzmusicus en een van Nederlands grootste muzikanten – gaan we tijdens deze editie van Toonzetters op een muzikale zoektocht naar talent. Wat betekent talent in de wereld van de hedendaagse muziek? Kun je talent herkennen? En hoeveel talent heb je nodig om geniaal te kunnen spelen? 

Benjamin Herman (1968) is een wereldwijd bekend jazzmusicus. Hij speelt met jonge muzikanten van over de hele wereld en is altijd op zoek naar nieuw muzikaal talent. Op zijn twaalfde kreeg hij zijn eerste saxofoon en binnen drie maanden stond hij al op het podium. Met inmiddels twintig solo albums en negentien albums met New Cool Collective op zijn naam plus tientallen samenwerkingen in alle mogelijk muzikale richtingen is hij één van de meest productieve muzikanten van zijn generatie.

TOONZETTERS 

In de serie TOONZETTERS onderzoekt De Balie samen met toonaangevende artiesten een muzikaal fenomeen vanuit een maatschappelijke, sociologische of filosofische invalshoek. Eerdere TOONZETTERS waren Typhoon, de Duitse zanger en producer Shantel en wereldberoemd violist Liza Ferschtman.

Redactie: Merlijn Geurts

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

‘Wat betekent talent in de wereld van de heden daagse muziek?