TV NL EN

Toonzetters: Typhoon

Programmamaker
Rik Seveke
Programmamaker
Jasper Wezenberg
Wat hoor je eigenlijk als je naar muziek luistert? Wat betekenen de teksten en waarom koos de artiest voor bepaalde klanken? In de nieuwe serie TOONZETTERS ontleedt De Balie het muziekstuk, samen met toonaangevende artiesten die door middel van muziek de wereld onderzoeken, beschrijven en begrijpen.

De onvolprezen Typhoon is onze eerste gast in een reeks van TOONZETTERS. In een intieme setting zal hij vertellen over zijn kunst, het ambachtsschap dat het eist en de noodzaak om te creëren, om daarmee jezelf, de ander en de wereld te begrijpen. Typhoon zal samen met enkele leden van zijn band een aantal nummers spelen en wordt tussendoor geïnterviewd door niemand minder dan Eric Corton. Waar haalt Typhoon zijn inspiratie vandaan? Hoe heeft hij zijn ambachtsschap verfijnd? En hoe vormt kunst een manier om de wereld te duiden en mogelijk te verbeteren?

Redactie: Rik Seveke en Jasper Wezenberg

Gemist? Kijk het programma hier terug

De Balie TV / ma 20 november 2017

Toonzetters: Typhoon

Sprekers

Eric Corton is naast presentator en acteur ook muzikant, en kent als geen ander de maatschappelijke kracht van muziek.

TOONZETTERS

Muziek toont ons een ander perspectief op de wereld. Door muzikanten te laten vertellen over hun ambacht en hun persoonlijke maatschappelijke interesses biedt Toonzetters een uniek podium voor de kruisbestuiving tussen muzikale kunst en maatschappelijk debat.