‘Er dreigt een hongerpandemie’, meldde de voedselhulporganisatie van de Verenigde Naties afgelopen week. Door de coronacrisis verdubbelt het aantal mensen in acute hongersnood van 135 naar 260 miljoen aan het eind van dit jaar. Hoe kunnen we de mondiale voedselzekerheid versterken, wat moet anders in de huidige voedselketens en bij wie ligt de bal?
Joris Lohman, directeur van Food Hub, ziet de oplossing in het versterken van regionale voedselketens, waarbij een grote rol is weggelegd voor de politiek. Directeur van Both Ends Danielle Hirsch wil juist inzetten op het verstevigen van lokale voedselproductie. Samen discussiëren ze verder over wat er anders kan in ons wereldwijde voedselsysteem.
Turning Tables
De huidige mondiale crisis veroorzaakt door het coronavirus legt opnieuw de grote ongelijkheden in de wereld bloot. Extreme armoede ligt wereldwijd voor velen op de loer. Tegelijkertijd staan we op een kruispunt in de geschiedenis om het radicaal anders te doen. De besluiten die overheden en internationale organisaties de komende maanden nemen, zullen de toekomst bepalen. De Balie en Oxfam Novib slaan in de reeks ‘Turning Tables’ de handen ineen om duiding te geven aan de ongekende uitdagingen maar ook aan de unieke kans die voor ons ligt.
Sprekers
Dit is een online programma. Kijk mee via debalie.nl/livestream om 20:00 uur op 10 juni!