TV NL EN

Turning Tables: Een Vaccin voor Iedereen?

Met: Pia Dijkstra (D66), Bart van Zijll Langhout (Janssen), en Tom Buis (Wemos)

Redactie
Redactie & presentatie
Anne- Marijn Epker
In samenwerking met
Oxfam Novib

Stel je vraag via Slido met de code #74914

Minister de Jonge geeft aan dat er vanaf januari in Nederland gevaccineerd gaat worden. Maar hoe zit het eigenlijk met de toegankelijkheid van het vaccin wereldwijd?

Vaccinontwikkelaars BioNTech/Pfizer en Moderna zullen als eerst een goed gekeurd vaccin op de markt brengen. Nederland heeft al een ruim aantal vaccins ingekocht om ons te verlossen van het virus.

Is het begrijpelijk dat Nederland in eerste instantie alleen voor zichzelf inkoopt, of zouden we ook direct vaccins moeten inslaan burgers van armere landen? En hoe zorgen we dat niet alleen de rijke landen en de farmaceutische industrie profiteren van een vaccin?

Over deze prangende vragen gaan we in gesprek met Tweede Kamerlid voor D66 Pia Dijkstra (zoom), Janssen The Netherlands Campus Lead & EMEA Vaccines Alliance Lead, Bart van Zijll Langhout, én pleitbezorger voor mondiale gezondheid bij Wemos, Tom Buis.

Turning Tables

De huidige mondiale crisis veroorzaakt door het coronavirus legt opnieuw de grote ongelijkheden in de wereld bloot. Extreme armoede ligt wereldwijd voor velen op de loer. Tegelijkertijd staan we op een kruispunt in de geschiedenis om het radicaal anders te doen. De besluiten die overheden en internationale organisaties de komende maanden nemen, zullen de toekomst bepalen. De Balie en Oxfam Novib slaan in de reeks ‘Turning Tables’ de handen ineen om duiding te geven aan de ongekende uitdagingen maar ook aan de unieke kans die voor ons ligt.

Sprekers

Pia Dijkstra Tweede Kamerlid D66
Bart van Zijll LanghoutVice- president Janssen
Tom BuisPleitbezorger mondiale gezondheid Wemos