TV NL EN

Turning Tables: Op Naar een Duurzame Economie

Waarom de Coronacrisis kansen biedt voor een duurzamere economie. In samenwerking met Oxfam Novib

In samenwerking met
Oxfam Novib
Moderator
Ianthe Mosselman
Moderator
Bahram Sadeghi
De klimaatcrisis vereist een fundamentele herinrichting van de samenleving. Nu regeringsleiders miljarden aan economische steunmaatregelen uittrekken lijkt het een goed moment om na te denken over een duurzame inrichting van onze economie. Kunnen we twee vliegen in één klap slaan, en naast de coronacrisis ook het klimaatprobleem aanpakken?
Sprekers:

Joyeeta Gupta, hoogleraar Climate Change Law & Policy aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Jaap Tielbeke, journalist en redacteur bij De Groene Amsterdammer, en schrijft vooral over klimaatverandering. Op 26 juni komt zijn boek ‘Een betere wereld begint niet bij jezelf’ uit.

Turning Tables

De huidige mondiale crisis veroorzaakt door het coronavirus legt opnieuw de grote ongelijkheden in de wereld bloot. Extreme armoede ligt wereldwijd voor velen op de loer. Tegelijkertijd staan we op een kruispunt in de geschiedenis om het radicaal anders te doen. De besluiten die overheden en internationale organisaties de komende maanden nemen, zullen de toekomst bepalen. De Balie en Oxfam Novib slaan in de reeks ‘Turning Tables’ de handen ineen om duiding te geven aan de ongekende uitdagingen maar ook aan de unieke kans die voor ons ligt.

Sprekers

Joyeeta GuptaHoogleraar Sustainability en hoogleraar Environment and Development in the Global South (UvA)
Jaap TielbekeJournalist en redacteur bij De Groene Amsterdammer

Programmamakers

Anne-Marijn EpkerProgrammamaker
Zara ToksözProgrammamaker

Je kunt nu een Kijk- & Luisterbijdrage doen