TV NL EN

Ultimate Vers Bloed Apocalyps Extravaganza

DUUR
90 minuten

Vers Bloed is een programma waarbij talenten uit diverse kennisgebieden een pitch mogen houden van 15 à 20 minuten. Mensen mogen een stuk voorlezen, een scene laten zien, een theorie expliceren, een experiment doen, een sonate spelen, een opinie verdedigen. Onze enige voorwaarde is dat je iets nieuws vertelt, iets waar je gedachten over wilt delen. Iets waarmee je jezelf profileert zonder ijdelheid. Voorbij de grenzen van het jezelf verkopen, iets laten zien wat jij ontzettend belangrijk vindt. Ultimate Vers Bloed Apocalyps Extravaganza
Voor de laatste editie Vers Bloed van dit seizoen pakken we groots uit met een wervelende line-up van denkers, schrijvers, journalisten, wetenschappers en kunstenaars.
In estafette zal een grote club hemelbestormers je deelgenoot maken van hun nieuwste idee. Een idee dat nog niet eerder het daglicht heeft gezien.
Het begin van een tijdsbepalend wetenschappelijk project, het boek dat de Nederlandse letteren onherroepelijk verandert, een coupe tegen de Staat of dé mime-act van het jaar. Pitches: Anoek Nuyens presenteert een plan – met betrekking tot stemmen – hoe mensen weer betrokken kunnen raken bij de politiek. Zihni Özdil: cultuurperssimist. De pitch van Zihni beweert dat de goede zaak niet bestaat: we moeten stoppen met de maatschappij te willen veranderen. Thomas Heerma van Voss brengt ons een passage uit zijn nog niet verschenen, maar wel min of meer complete verhalenbundel. De bundel zelf komt in september uit. Alejandro Tauber vroeg zich af of deze tekst ergens online kwam te staan. Hij gaat namelijk ‘iets revolutionairs’ brengen, maar is te lui om het op te schrijven. Thijs Kleinpaste doet een ooggetuigenverslag van wat hij zag in Williamsburg en The Mission. Marten Mantel kijkt alleen voetbal tijdens het EK en WK. Dit betekent niet dat hij er niks vanaf weet. Hij staat stil bij het feit dat hij toch elke drie jaar weer als ‘nepsupporter’ wordt weggezet. Olivier Willemsen leest een hoofdstuk voor uit zijn debuutroman die begin oktober bij De Harmonie verschijnt. Fatihya Abdi gaat haar filmplan voor een nieuwe documentaire – over de Somalische vrouwencultuur en het daarin ontstane zwarte schoonheidsideaal en de industrie die erachter zit – pitchen. Meer pitches van: Rosanne Hertzberger, Mano Bouzamour, Bo Tarenskeen, Willem Bosch, Marian Donner, Floor Rusman en Jochem van den Berg. De avond wordt muzikaal gebeleid door Fata 'el Moustache' Morgana. Misschien nog belangrijker: na de Ultimate Vers Bloed Apocalyps Extravaganza geven ze nog een gig.