TV NL EN

Vaccinema: Belgica

ticket inclusief biertje & frituur
Land
België
Jaar
2016
Duur
127
Deze zomer presenteren we elke vrijdagavond Vaccinema: een filmklassieker met bijpassende cocktail om je weekend in te luiden. Precies die wekelijkse antidote van rock ‘n roll, vervoering, liefde en troost die je nu nodig hebt. Deze week: ‘never forget kissing in bars’ met BELGICA.

Ticket is inclusief Belgisch biertje en frituur (alcoholisch of non-alcoholisch).

Weet je nog? Toen we nog naar stampvolle kroegen konden? Hossend meebewegen met de mensenmassa op de beste bands in de Paradiso, Melkweg of een andere poptempel? De Balie remembers. En we missen het! Regisseur Felix van Groeningen (Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) plaatst het centrum van het universum in zo’n poptempel en vroeg muziekgodenduo Soulwax de soundtrack voor de film te maken. Het resultaat is een zwampende, knallende, spetterende film geworden, die een ode brengt aan de kroeg.

Broers Frank en Jo runnen samen café Belgica. En dat gaat ze goed af, want wat begon als een simpele bruine kroeg is opeens dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-‘n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, maar naarmate het succes toeneemt, groeien de broers steeds verder uit elkaar.

Speeltijden & tickets