TV NL EN

Vaccinema: Pina

ticket inclusief drinks
Regisseur
Wim Wenders
Land
Nederland
Jaar
2011
duur
106
Deze zomer presenteren we elke vrijdagavond Vaccinema: een filmklassieker met bijpassende cocktail om je weekend in te luiden. Precies die wekelijkse antidote van ontroering, vervoering, overwinning en troost die je nu nodig hebt. Deze week: de betoverende danskunst van PINA.

Ticket is inclusief een heerlijke witte Duitse wijn uit de regio van PINA, een Riesling uit Mosel. Er is ook non-alcoholisch alternatief.

Dance, dance, otherwise we are lost.’ Dansen was voor choreografe Pina Bausch het antwoord op de vragen van het leven en de problemen die ons bestoken. Maandenlang niet (samen) kunnen dansen is een verlies en verdriet dat De Balie met het vertonen van PINA iets probeert te verlichten.

PINA is een moderne dansfilm met in de hoofdrol het ensemble van de grote Duitse choreografe en danseres Pina Bausch, het ‘Tanztheater Wuppertal’. Pina Bausch veranderde de taal van de dans, en wist als geen ander de toeschouwer te betrekken en te beroeren. Ook in de film wordt het publiek meegenomen op een sensuele en visueel adembenemende ontdekkingsreis op het podium van het legendarische dansensemble maar ook buiten het theater in de stad Wuppertal en haaromgeving. Deze plek was de thuishaven van Bausch waaruit ze meer dan 35 jaar haar creatieve kracht haalde. Regisseur Wim Wenders maakte de film voor haar, ter ere van en als ode aan haar, nadat Pina Bausch in 2009 overleed.

Speeltijden & tickets