TV NL EN

VARA – Ruslandavond

DUUR
195 minuten

Koop uw tickets via deze link.

VARAgids organiseert een speciale Ruslandavond, naar aanleiding van de politieke ontwikkelingen in het land. Welke rol spelen Russische media op deze ontwikkelingen en in hoeverre is het land daardoor veranderd? Ruslandkenners Peter d’Hamecourt, Jelle Brandt Corstius en Wierd Duk praten erover met VARAgids-redacteur Roger Abrahams. Aansluitend is er de gelauwerde film Leviathan, (Andrey Zvyagintsev 2014, dé film over het hedendaagse Rusland), over een Rus wiens land onteigend wordt. Programma:
19:00 Zaal open
19:30 Start paneldiscussie met Peter d’Hamecourt, Pieter Waterdrinker, Jelle Brandt Corstius en Roger Abrahams (presentatie)
20:15 Start film
22:45 Einde  Over Leviathan:
Kolia woont in een klein stadje in de buurt van de Barentsz Zee, in Noord-Rusland. Hij heeft zijn eigen auto-reparatiebedrijf. Zijn winkel staat vlak naast het huis waar hij woont met Lilya, zijn jonge vrouw, en zijn zoon uit een eerder huwelijk, Roma. Vadim Sergeyich, de burgemeester van de stad, heeft andere plannen met Kolia´s land en wil van zijn bedrijf en huis af. Eerst probeert hij hem uit te kopen, maar Kolia kan het idee dat hij alles dreigt te verliezen niet verdragen. Niet alleen zijn land, maar vooral ook al het moois dat hem omgeven heeft sinds de dag dat hij geboren werd. Vadim Sergeyich wordt steeds agressiever.