TV NL EN

Verhalen vertellen

Kennisoverdracht in journalistiek en onderwijs

Georganiseerd door:
Stichting Onderwijsfonds COCMA
en
Stichting Stimulering Onderwijsjournalistiek

Dit is een verhuur-programma. Er is geen kaartverkoop.

Hoe kunnen journalistiek en onderwijs van elkaar leren in het vertellen van verhalen? Dit in de aanloop naar de uitreiking van de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek.

Ferry Haan, leraar economie en oud-journalist bij de Volkskrant, zal spreken over de parallellen tussen ‘verhalen vertellen’ in het onderwijs en narratieve journalistiek. In zijn ogen zijn de artikelen die je bijblijven en de lessen die indruk op je gemaakt hebben, altijd verbonden met het verhaal dat geschreven of verteld werd. Als coreferent reageert Amber Dujardin op zijn betoog. Zij heeft een achtergrond als theatermaker en is redacteur onderwijs bij Trouw. Zij gaat ook in op discussies in vakkringen over verhaal- en vertelvormen en effectiviteit van verhalen.

Twee keer per jaar keert de Stichting Onderwijsfonds COCMA een werkbeurs van 2.500 euro uit aan een plan voor een journalistiek onderzoeksproject over onderwijs. De winnaar van de decemberronde wordt bekendgemaakt. De winnaar uit de junironde, Renske Valk, vertelt wat ze heeft gedaan.

Tenslotte wordt de winnaar van de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek bekendgemaakt. Wie ontvangt er 2.000 euro voor het beste journalistieke verhaal over onderwijs in het afgelopen jaar?

Avondvoorzitter is Dick van Eijk, redacteur van NRC.

Speakers

Ferry HaanLeraar economie en oud-journalist
Amber DujardinTheatermaker & redacteur onderwijs