TV NL EN

Verkiezingsdebat: de toekomst van onze economie

Met politieke leiders van Groningen tot Maastricht

Programmamaker
Rokhaya Seck
in samenwerking met

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan lijsttrekkers uit Groningen, Apeldoorn, Alkmaar, Arnhem, Eindhoven en Maastricht met elkaar in debat over de toekomst van onze economie.

Terwijl we nog druk bezig zijn met het bestrijden van het coronavirus en het opvangen van de maatschappelijke en economische schade die de pandemie heeft veroorzaakt, wordt steeds duidelijker dat de inrichting van onze economie radicaal beter moet. Werk is nog steeds niet voor iedereen toegankelijk, van echt circulaire ketens is nog lang geen sprake en een veel te groot deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Hoe wil de lokale politiek koers zetten richting een economie die wél toekomstbestendig is? 

Kunnen economische, ecologische en sociale welvaart hand in hand gaan? En is het BBP nog wel de juiste manier om onze welvaart te meten, of moeten bredere welvaartsdoelstellingen ten grondslag liggen aan het economisch beleid? Acht lijsttrekkers uit alle delen van het land en met verschillende politieke overtuigingen komen samen in De Balie om met elkaar in debat te gaan over deze en andere economische kwesties.

Dit debat wordt mede mogelijk gemaakt door het Stedennetwerk G40 en de City Deal Impact Ondernemen.

Sprekers

Carine BloemhoffPvdA, Groningen
Jeroen JoonVVD, Apeldoorn
Kıvılcım PınarPvdD, Alkmaar
Gabriëlle HeineCDA, Maastricht
Ojanne de Vries-ChangD66, Heerenveen
Rik ThijsGroenLinks, Eindhoven
Gerrie ElfrinkSP, Arnhem