TV NL EN

Verkiezingsspektakel Zuid-Afrika: Making a Noise or a Difference?

Tijdens dit programma maken we de balans op. Wat is de huidige politieke situatie in Zuid-Afrika? Welke thema’s spelen er op dit moment? Wat verwachten we van de verkiezingen in mei 2019? 

Georganiseerd door
BKB | Het Campagnebureau
Moderator
Shula Tas

Verkiezingsspektakel Zuid-Afrika: Making a Noise or a Difference?

Dit jaar staat de speciale BKB Academie Alumni sessie volledig in het teken van Zuid-Afrika. En niet zonder reden: De huidige BKB Academie 19 reist daar in het voorjaar naar toe.

Tijdens dit programma maken we de balans op. Wat is de huidige politieke situatie in Zuid-Afrika? Welke thema’s spelen er op dit moment? Wat verwachten we van de verkiezingen in mei 2019? Wat kunnen we in Nederland leren van Zuid-Afrika? En hoe kijken de alumni terug op de academiereis tijdens verkiezingen van 2014? Dat en nog veel meer bespreken we tijdens deze avond.

Ook niet-BKB Alumni zijn welkom tijdens deze avond.

Vincent Kuitenbrouwer (Academie 1) is Universitair Docent Geschiedenis van Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich met name op de overzeese geschiedenis van Nederland in de negentiende en twintigste eeuw. In 2010 promoveerde hij op een onderzoek naar de Nederlandse propaganda voor de Boeren tijdens de Zuid-Afrikaanse Oorlog (1899-1902). Daarnaast is hij redactielid van Zuid-Afrika Spectrum, het kwartaalblad van de Stichting Zuid- Afrikahuis Nederland.

Marjolein Koster (Academie 15) werkt als journalist en heeft een voorliefde voor verhalen over grote maatschappelijke ontwikkelingen. Zij onderzocht in Kaapstad in 2014 in hoeverre personalisation een rol speelt in de Zuid-Afrikaanse politiek; hoe bepalend zijn bepaalde politici in stemgedrag?

Joana Lamptey (Academie 18) is als politicoloog voornamelijk geïnteresseerd in Afrikaanse politieke systemen. Ze schreef een paper over land herverdeling in Zuid-Afrika en hoopt volgend jaar een Msc. African Politics aan de SOAS (School of Oriental & African Studies) te doen.

Kathelijne Niessen (Academie 14) is sinds 2014 werkzaam als campagnestrateeg bij BKB, met een tussenjaar in de VS waar zij campagne voerde voor Hillary Clinton. In 2014 was zij als Academicus mee op academiereis naar Zuid-Afrika en je kunt haar alles vragen over campagnes.

Alex Klusman is mede-oprichter en partner van BKB. Hij kon niet kiezen tussen journalistiek, politiek en ondernemen. Daarom ging hij voor een combinatie van die drie en richtte in 2000 BKB op. Alex is geboren in Zambia en heeft een grote voorliefde voor Zuid-Afrika, waar hij (o.a.) in 2014 ook naar toe reisde met de BKB Academie.

Tessa Hagen (Academie 14) is programmeur Kennis & Debat bij TivoliVredenburg. Zij reisde in 2014 naar Zuid-Afrika tijdens haar Academiejaar en draagt een column voor over haar ervaringen.

Ruud Tevreden (Academie 14) is Senior Data Scientist bij GoEuro. Hij reisde in 2014 naar Zuid-Afrika tijdens zijn BKB Academiejaar en draagt een column voor over zijn ervaringen.

Shula Tas (Academie 15) is al drie jaar de BKB Academiebaas en organiseert de reis naar Zuid-Afrika in april.

Speakers

Dr. Vincent
Kuitenbrouwer
Alex Klusman
Tessa Hagen
Ruud Tevreden
Joana Lamptey
Marjolein Koster
Kathelijne Niessen