TV NL EN

Vers Bloed: Diversiteit & identity politics

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Het is weer tijd voor Vers Bloed! De programmareeks waarbij talenten uit diverse kennisgebieden een pitch mogen houden van 10 à 15 minuten. In deze editie hebben wij jonge kunstenaars, journalisten, theatermakers en politici uitgenodigd die (het gebrek aan) culturele en etnische diversiteit thematiseren of agenderen in hun werkveld.

Er is de afgelopen tijd veel discussie geweest over de ‘witte’ media, arbeidsdiscriminatie en xenofobie. Veel jongeren voelen zich vervreemd van de samenleving en niet vertegenwoordigd in belangrijke sectoren van de maatschappij. Daarnaast heerst de hokjesgeest nog steeds en is het blijkbaar nodig om op alles en iedereen een ‘label’ te plakken. Maar waarom laten we ons begrenzen door rigide stereotyperingen, terwijl we omringd worden door een rijkdom aan diversiteit?

Tijdens deze avond gaan we enerzijds deze problemen aan de kaak stellen, anderzijds laten we zien hoe culturele diversiteit een bron van inspiratie, vooruitgang en vreugde kan zijn. Mensen mogen een stuk voorlezen, een scene laten zien, een theorie expliceren, een experiment doen, een sonate spelen of een opinie verdedigen.

De Balie biedt jonge talenten een podium om te experimenteren, om iets nieuws te presenteren. De plannen zijn uitdagend en enthousiasmerend, maar nog niet (per se) af. Het publiek reageert, bekritiseert en motiveert. Een jury van experts zal de presentaties van feedback voorzien.
De presentatie van Vers Bloed is in handen van Clarice Gargard. Met o.a.: Farida Sedoc – textile artist – http://www.hosselaer.com/
Rochelle Deekman – actrice en schrijfster
Simion Blom – GroenLinks gemeenteraadslid Amsterdam
Dewi Kasmo – theatermaker
Gery Mendes – MC, vocalist, producer en acteur (foto: Mounir Raji)
Khalid Amakran – fotograaf – http://www.khalidamakran.nl/

De jury bestaat uit: Rajae el Mouhandiz, Tofik Dibi en Karin Amatmoekrim

Foto Clarice Gargard: Prins de Vos Foto Rajae el Mouhandiz: Sander Stoepker