TV NL EN

Vers Bloed: Kunst & Technologie

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Vers Bloed is terug! De programmareeks waarbij talenten uit diverse kennisgebieden een pitch mogen houden van 15 à 20 minuten. Tijdens deze editie staat de kruisbestuiving tussen kunst en technologie centraal: jonge kunstenaars die op het snijvlak van verschillende disciplines opereren en over schuttingen heen durven te kijken. Kunst in een vissenkom? Je eigen DNA verkopen? Het kan allemaal! Onder leiding van Ernst-Jan Pfauth zullen de volgende deelnemers hun plannen presenteren: Jeroen van Loon
Wat is de waarde van het DNA van een persoon? Voor cellout.me biedt kunstenaar Jeroen van Loon zijn complete DNA sequentie online te koop aan. Deze 380gb aan DNA data, van laboratorium kwaliteit, zal één jaar te koop staan, iedereen mag een bod plaatsen.
Voor meer, zie: www.cellout.me Kamiel Rongen
Kamiel creëert audiovisuele ervaringen met muziek en film. Zijn ‘visuals’ zijn als het ware dansvoorstellingen die zich afspelen in een vissenkom. Hij voegt tevens muziek toe aan dit ‘waterballet’ waardoor je je als toeschouwer in een warm bad van kleuren en geluiden waant.
Voor meer, zie: water-ballet.com/ Chloé Rutzerveld
Bekend geworden door ‘Edible Growth’: vers en voedzaam eten uit een 3D printer. Met haar nieuwe project onderzoekt food designer Chloé Rutzerveld hoe onze beeldvorming over voedselproducten tot stand komt en laat ze op artistieke wijze zien hoe tegenstrijdig en ongegrond deze beeldvorming eigenlijk is.
Voor meer, zie: www.chloerutzerveld.com/ Jet Smits
Nieuwe mediakunstenaar Jet Smits onderzoekt de overgangsfase tussen de fysieke en digitale wereld. Ze onderzoekt het punt waar data zintuiglijk wordt en probeert het exacte moment van verandering vast te leggen. 
Voor meer, zie: www.jetsmits.nl Performance door Noralie
Twee VJ's geven een optreden waarbij de gezichten van het duo de input vormen voor het beeld. Ze voeren een symmetrische choreografie uit en worden door middel van webcams opgenomen.
Voor meer, zie: www.noralie.nl Alex Adriaansens (expert-jury)
Alex Adriaansens is directeur van kunstinstituut V2 en van het Dutch Electronics Arts Festival (DEAF), een tweejaarlijks internationaal en interdisciplinair evenement over hedendaagse kunst en design. Adriaansens geeft over de hele wereld lezingen en presentaties en hij neemt deel aan diverse adviesraden en jury's.
Voor meer, zie: http://v2.nl/