TV NL EN

Vuile Was: over verstoten schrijvers

DUUR
120 minuten

Livestream vanaf 20:00 uur. Terugkijken: VIDEO binnen enkele uren online via De Balie TV + vimeo.com/debalie De jonge auteur Mano Bouzamour (1991) schreef zijn alom opgemerkte en geprezen debuut 'De Belofte van Pisa'. Door de inhoud van dit boek braken zijn ouders met hem en heeft hij zijn leven een heel andere wending moeten geven. Hij woont nu alleen in Amsterdam.

Vuile Was
De Balie organiseert in samenwerking met uitgeverij Prometheus Vuile Was, een programma waarin schrijvers aan het woord komen die door hun werk verstoten zijn uit hun oorspronkelijke gemeenschap. Wat betekent het om niet langer geaccepteerd te worden door familie, vrienden of mensen uit je geboortedorp? Houden schrijvers tijdens het maken van hun boek rekening met de gevoeligheden van de mensen om hen heen, of is schrijven juist een manier om af te rekenen met een voormalig leven? Vuile Was gaat over de noodzaak tot schrijven versus de prijs die daarvoor soms betaald moet worden.

Deze avond komen auteurs aan het woord die een breuk met hun sociale omgeving aan den lijve ondervonden hebben. We spreken over de invloed die religie, sociale druk binnen kleine gemeenschappen en de schaamte rondom familiekwesties kunnen hebben op de uiteindelijke verstoting van de schrijver.

Met onder anderen:
De schrijvers: Mano Bouzamour, Karin Amatmoekrim en Franca Treur. En verder:
Acteur Sabri Saad El Hamus, die verzoening brengt door middel van een theatrale performance.
Filosoof Michiel Leezenberg, die ons in 10 minuten door de geschiedenis van de 'Verstoten schrijver' heen zal leiden.
En Bahram Sadeghi, die modereert.

De Balie i.s.m. Prometheus

 Meer lezen van onze gasten
  Mano Bouzamour De belofte van Pisa Karin Amatmoekrim De man van veel   Het gym