TV NL EN

We pikken geen pikpraat

Uitgescholden worden voor hoer, in je borsten geknepen of aan je hoofddoek getrokken. Het thema van de eerste nieuwe Amsterdamse talkshow over seksueel overschrijdend gedrag is straatintimidatie.

In samenwerking met:
In samenwerking met:
In samenwerking met:
Programmamaker:

vimeo.com/debalie/pikpraat

Ook livestream via facebook.com/debalie

 

Uitgescholden worden voor hoer, in je borsten geknepen of aan je hoofddoek getrokken. Meer dan de helft van de Amsterdamse vrouwen heeft wel eens te maken met straatintimidatie. Ook de acceptatie van transgenders en dragqueens is niet vanzelfsprekend. 

De talkshow neemt seksualiteit als venster op de cultuur. Om seksuele intimidatie tegen te gaan moet men kijken naar de onderliggende mechanismen. Mildred Roethof gaat daarom in gesprek met o.a. Hoogleraar Gender Based Violence Renée Römkens. Volgens Römkens lijkt de drempel voor ongewenst gedrag steeds lager te liggen.

Miriam Kater komt vertellen hoe ze vorig jaar werd aangevallen op straat en dragqueen Jennifer Hopelezz ging in gesprek met de taxichauffeur die haar na de Pride weigerde mee te nemen. Het verontrust Hopelezz (het alterego van Richard Keldoulis) enorm dat vijf vrienden hetzelfde meemaakten tijdens de Pride.

Dilan Yeşilgöz-Zegerius nam twee jaar geleden als gemeenteraadslid in Amsterdam het initiatief voor het “sisverbod”, dat nog steeds niet wordt gehandhaafd. Wat is de volgende politieke stap? Tenslotte kruipen we in het hoofd van de daders met Gerald Roethof, die als strafrechtadvocaat veel verdachten van straatterreur verdedigd , maar zelf `s nachts in een donker steegje zorgt dat niemand achter hem loopt.

Dit programma is gratis toegankelijk voor leden van We Are Public

Speakers

Mildred RoethofProducent en maker

Speakers

Renée RömkensBijzonder hoogleraar Gender based violence (UvA) en directeur Atria
Jennifer HopelezzDragqueen (alterego van Richard Keldoulis) Foto: Merante Tamar
Gerald RoethofStrafrechtadvocaat
“Ouwehoeren”Louise en Martine Fokkens
Dilan Yeşilgöz-ZegeriusTweede Kamerlid (VVD)
Miriam KaterSlachtoffer van straatintimidatie
Kurtly JangaJongeren expert Qpido
Dook van DijckZanger, danser en acteur