TV NL EN

What is a Group?

DUUR
90 minuten

What is a Group? is een korte film door Ian Svenonius met Kid Congo Powers, Chain & The Gang en Mary Timony die onlangs in première ging in Berlijn en nu voor het eerst in Nederland vertoond wordt in aanwezigheid van de regisseur. De wortels en de gebruiken van rock 'n 'roll groepen worden blootgelegd in deze film.

Over de regisseur Ian Svenonius
Ian Svenonius is vooral bekend als frontman van diverse rock 'n 'roll groepen die de afgelopen twee decennia over de wereld toerden. Nation of Ulysses, The Make-Up, Weird War en meest recentelijk Chain & The Gang zijn slechts enkele van die bands. Daarnaast is de in Washington DC woonachtige Svenonious schrijver van twee boeken (Psychic Soviet en Supernatural Strategies for Making a Rock 'n' Roll Group) en schrijft hij voor diverse on- en offline magazines. Ook hoste hij een talk show op het online kanaal Soft Focus, waarin hij collega muzikanten interviewde als Will Oldham, Cat Power, Mark E. Smith and Kevin Shields.

De twee andere korte films van Svenonius hand die vanavond vertoond worden, zijn The Seduction of Paolo Hewitt (The Oasis Story) en The Launching of the Dream Wweapon van elk 5 minuten.

Ian Svenonius is zelf aanwezig om zijn werk toe te lichten en vragen uit het publiek te beantwoorden.