TV NL EN

What’s up Europe? – Spoken Beat Night

Wat betekent het om Europeaan te zijn? En hoe is het om op te groeien in Engeland na de Brexit? Wanneer word je gezien als Europeaan en wanneer niet?

Programmamaker
Taal
Engels
Onderdeel van
Working on Europe

Wat betekent het om Europeaan te zijn? En hoe is het om op te groeien in Engeland na de Brexit? Wanneer word je gezien als Europeaan en wanneer niet?

 

Tijdens de allereerste Spoken Beat Night in Maastricht, gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen met spoken word artiest Jeannine Valeriano, gitarist Paul Palessen en twee getalenteerde spoken word artiesten van de andere kant van het kanaal: Madi Maxwell-Libby & Jacob Sam-La Rose.

Nu we leven in een tijd waarin ontevredenheid en rivaliteit het Europees project domineren, in plaats van solidariteit en eendracht, gaan we op zoek naar de kern van Europese identiteit. Hoe zien verschillende generaties, zowel uit Engeland als van het Europees continent, een gedeelde Europese toekomst voor zich? Spoken Beat Night is onderdeel van de Maastricht Europe Days ’18 en een initiatief van zangeres, schrijver en spoken word artiest Jeannine Valeriano.

Valeriano en muzikant en componist Maarten Ornstein hebben speciaal voor het Forum on European Culture een Europees concert samengesteld. Dit zal voor het eerst opgevoerd worden in de Bonbonnière in Maastricht.

Madi Maxwell-Libby is een komiek, spoken word artiest en Roundhouse poetry slam kampioen. Maxwell-Libby schreef in opdracht van de BBC een stuk over de Brexit.

Jacob Sam-La Rose is een schrijver en dichter met Brits-Guyanese roots. La-Rose is een prominente naam in de jeugd poetry slam beweging in de UK. Zijn poëziebundel Breaking Silence, waarin La-Rose het Engeland van vandaag tot leven brengt, werd lovend ontvangen.

Voertaal: Nederlands en Engels.

Dit programma van Maastricht, Working on Europe is tot stand gekomen in samenwerking met De Balie.

 

Speakers

Madi Maxwell-LibbySpoken word artiest
Jeannine ValerianoZanger en Initiatiefnemer van Spoken Beat Night
Jacob Sam-La RoseDichter en schrijver