TV NL EN

Wie niet koopt, wie niet wint

Hoe oneerlijk is de woningmarkt? Met o.a. Hans de Geus, Nic Vrieselaar, Hala Naoum Néhmé en Marieke Blom

In samenwerking met
programmamaker
Jij wil een huis kopen? Dat wordt lastig. Rond de eeuwwisseling gingen huizen nog van de hand voor gemiddeld 172 duizend euro. Inmiddels is dat bedrag opgelopen tot ruim 362 duizend euro. Nu is overbieden de norm, kopen voor starters meestal geen optie en er is te weinig doorstroom. Hoe dichten we de kloof tussen huizenbezitters en huurders? Wat moet er gebeuren om uit de woningscrisis te raken?

Onder meer Hans de Geus, Nic Vrieselaar en Hala Naoum Néhmé geven een korte lezing waarin ze hun visie delen op de toekomst van de woningmarkt. Vervolgens gaan ze in gesprek. Marieke Blom schuift aan in het panel.

In samenwerking organiseren de KVS en De Balie de jaarlijkse KVS-lezing.

Sprekers

Hans de Geus publiceerde onlangs het boek Hoe ik toch huisjesmelker werd – over woonarmoede en ongelijkheid. Hans is naast vastgoedontwikkelaar- en belegger ook commentator bij RTL Z. Hij heeft een achtergrond in de financiële markten.

Nic Vrieselaar is senior econoom bij RaboBank. Nic richt zich binnen RaboResearch op algemene economische ontwikkelingen in Nederland, zoals die op de arbeidsmarkt, woningmarkt en in de politiek. Hij schreef eerder voor weekblad Elsevier en studeerde economie in Maastricht en Kopenhagen.

Hala Naoum Néhmé is raadslid voor de VVD Amsterdam. Haar portefeuille is Ruimtelijke ordening, grondzaken, erfpacht, wonen en bouwen. Daarnaast werkt ze als manager Finance Public Sector bij advieskantoor PwC.

Marieke Blom is Hoofdeconoom ING, commissielid van het Nationaal Groeifonds en bestuurslid van de KVS.

Sprekers

Hans de GeusAuteur, vastgoedontwikkelaar- en belegger, commentator RTLZ
Nic VrieselaarSenior Econoom RaboBank
Hala Naoum NéhméRaadslid VVD Amsterdam, Wonen en bouwen
Marieke BlomHoofdeconoom ING