TV NL EN

Wilt u meer of minder sport?

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. In de aanloop naar de verkiezingen is sport geen politiek thema. En dat terwijl sporten gezond is en het sportveld misschien wel één van de weinige plekken is waar iedereen elkaar tegenkomt. Of sport nu verbroedert of sport oorlog is, zoals Michels zei, meer dan de helft van de Nederlanders sport één keer per week. Tegelijkertijd is gym op de basisschool allang geen verplicht vak meer. Hoe belangrijk is sport op individueel en maatschappelijk niveau? Kan een goed sportbeleid helpen polarisatie in de samenleving tegen te gaan? En leidt meer bewegingsonderwijs tot een vitalere bevolking? Kortom: wilt u meer of minder sport? In samenwerking met De Balie organiseert de Sportraad Amsterdam ‘Hot Game’, het evenement waar high-& lowbrow samen komen, waar we debatteren, jammen en filosoferen. Waar we heroïsche herinneringen ophalen, maar ook vooruit kijken naar het Nederland van morgen en de positie van sport daarin. Een avond vol entertainment met een serieuze ondertoon. Volledig indachtig de essentie van sport, de belangrijkste bijzaak van het leven.De presentatie is in handen van Rivkah Op Het Veld (Studio Sport) en Frits Barend (Helden Magazine). Met o.a.

– worstelaar, filosoof en dichter Mathijs Gomperts over de spelende mens.
– Journalist Danny Ghosen met een persoonlijk verhaal over de rol van sport in zijn leven.
– Een politiek gesprek tussen Michiel van Nispen (SP), Rudmer Heerema (VVD) en Jan Paternotte (D66), Mustafa Amhaouch (CDA) (foto in bijlage)
– Sporthistoricus Jurryt van de Vooren neemt een fragment uit Olympia mee.
– Voetballer Clarence Seedorf spreekt over de kracht van sport. Seedorf speelde o.a. voor Ajax, Real Madrid en AC Milan en won vier keer de Champions League.
– live gaming door Ajax FIFA E-Gamer Koen Weijland (5-voudig Nederlands Kampioen). – En muziek en entertainment van DJ Sjeazy Pearl met ​Ferry de Ruiter ​en een spoken word van ​Tieka. Houd de site in de gaten voor de verdere line-up! ‘Hot Game’ is een halfjaarlijks initiatief van de Sportraad Amsterdam ontstaan uit liefde voor de sport en de noodzaak een brede maatschappelijke discussie te voeren over het belang hiervan.