TV NL EN

Wim is Weg

DUUR
120 minuten

LIVE STREAM vanaf ± 16:00 uur Gemist? De VIDEO staat binnen enkele uren online via De Balie TV en op De Balie Vimeo. Een middag over het beroemde Gouden Boekje Wim is weg. De kleine jongen Wim krijgt op zijn verjaardag een nieuwe rode driewieler. Hij trekt daarmee nieuwsgierig de wereld in, maar verdwaalt… Het boekje werd in 1959 getekend en geschreven door Rogier Boon.

Tussen 1960 en 2000 was Wim is weg als het eerste oorspronkelijke Nederlandse Gouden Boekje onafgebroken in druk, en zeer geliefd bij jonge en oude lezers. Het verhaal over nieuwsgierigheid staat in de literaire traditie van Odysseus en Don Quichot, zei Maarten Asscher in 2007, directeur van Athenaeum Boekhandel in Amsterdam. In 2000, toen De Gouden Boekjesreeks van De Bezige Bij overging naar Rubinstein, bleken er problemen rond de heruitgave van Wim is weg met de erven van de maker, Rogier Boon. Die zijn nu opgelost, melden zowel uitgeverij Rubinstein als Siem Boon. Wim is terug van weggeweest! Met onder anderen: Wim T. Schippers, Wim Daniëls, Hans Maarten van den Brink, Sylvia Dornseiffer en een Wim is Weg-lied van Clean Pete.

Presentatie: Isolde Hallensleben Aanbevolen literatuur:       Wim is Weg
auteur: Rogier Boon Wim is jarig. Hij is heel vroeg opgestaan en stilletjes naar beneden gegaan… Voor zijn verjaardag krijgt Wim een rode fiets. Eerst eten en dan gaat hij op pad, naar Spanje. Hij neemt proviand mee voor onderweg, want Spanje… read more Order this book