TV NL EN

Wings & Roots: Shaping identity between cultures

In het documentaire-concert Wings & Roots ontdekken we de verborgen implicaties over het leven en identiteit van een bestaan tussen culturen. 

In het documentaire-concert Wings & Roots ontdekken we de verborgen implicaties over het leven en identiteit van een bestaan tussen culturen. 

If you are a citizen of the world, you are a citizen of nowhere. You don’t understand what the very word ‘citizenship’ means,” verkondigde Theresa May tijdens de Tory party conference in 2016. Wat betekenen dit soort uitspraken voor mensen waarvan hun leven en werk zich tussen twee culturen afspeelt? En wat betekent het in een wereld waar identiteitspolitiek wordt gepromoot door nationale politici?

In een geglobaliseerde wereld is het aantal mensen dat zich identificeert met verschillende landen, maar nooit ergens toe behoort, hoger dan ooit. Zij zijn deel van wat we ook wel de ‘Third Culture’ noemen. Dit geldt ook voor Shishani VranckxJohn FarahBodek Janke and Andrea Voets: vier muzikanten die tezamen twaalf culturen met zich meedragen. In het documentaire-concert Wings & Roots worden de muzikanten door transcultureel psychiater Glenn Helberg begeleid in het proces om alles aan elkaar te rijgen. De gesprekken in de documentaire resoneren met live muziek tijdens dit programma.


Over Wings & Roots:

Wings & Roots is een documentaire-concert gemaakt door Andrea Voets. Voets creëert ‘musical journalism’ als artistiek director van Resonate Productions en heeft als doel het blootleggen van emotionele blinde vlekken van de samenleving. Company New Heroes zorgt voor artistieke begeleiding. En de videos zijn gemaakt door You’re just Zealous.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten

 

Speakers

Andrea VoetsArtistiek leider Resonate Productions, harpist
Shishani VranckxSinger-songwriter, musicoloog, antropoloog
Bodek Janke Drummer – percussionist
John FarahPianist – componist
Glenn HelbergKinder- en jeugdpsychiater