TV NL EN

Workshop: Nieuwe Woorden Maken

DUUR
90 minuten

Of het nou ‘plofkip’, ‘bankbintje’, ‘YOLO’ of ‘selfie’ is: nieuwe woorden schieten als paddestoelen uit de grond. Maar wanneer en waarom hebben we nieuwe woorden nodig? Samen met Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig) leren we waar bestaande woorden tekortschieten en nieuwe woorden noodzakelijk zijn. Wat doen vaders ‘s ochtends altijd tijdens het ontbijt? Wat spoken kinderen uit op de achterbank en hoe noemen we dit? Een unieke kans om te ontdekken hoe kinderen en ouders elkaar in woorden beleven. Deze workshop is ook leuk voor gezinnen.
  TIP: Doe mee met de Nieuwe Woorden Wedstrijd! Welk nieuw of onbekend woord heeft eigenlijk iedereen nodig? Ken jij een woord dat nog niet in de Dikke van Dale staat, maar dat wel verdient? Doe mee met de Nieuwe Woorden Wedstrijd van Logos en deel je woord met de wereld. De meest rake woorden dingen mee naar vrijkaarten en de titel ‘Het Woord 2014'.

Hoe meedoen? Tweet je woord mét betekenis o.v.v. #LogosFestival / #nieuwwoord, of lever de kaart uit het programmaboekje in bij de kassa van De Balie of de Krakeling. Alle inzendingen krijgen een plekje tijdens Logos.