TV NL EN

Zomercabaret: Kasper van der Laan en Merijn Scholten

Try-out
2 x 45 min
Deze zomermaanden elke week een cabaretier op het podium van De Balie. Deze keer twee op één avond: Kasper van der Laan en Merijn Scholten.
Kasper van der Laan | 1 Kilo (reprise)

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? En hoe komen we verder? Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld. 

Regie: Micha Wertheim

In 2015 werd Kasper van der Laan lid van Comedytrain. In comedyclub Toomler heeft hij zich ontwikkeld als stand-up comedian en inmiddels is hij een vaste waarde binnen het collectief.  

Merijn Scholten | Solo (try-out)

Micha Wertheim noemde hem “De Grappigste man op Instagram”. 
Een behoorlijke prestatie voor iemand die een jaar geleden nog niks van sociale media moest hebben. Maar nood brak wet en hij sleepte met zijn viral-filmpjes veel mensen de lockdown door. 

En nu dus eindelijk gewoon weer live met u in het theater. 

U kent hem misschien van De Partizanen, het duo dat hij begon met goede vriend Thomas Gast. Ze wonnen jury- en publieksprijs op Leids Cabaretfestival, een Neerlands Hoop voor beste debuutprogramma en sloten twee jaar lang de week af bij De Wereld Draait Door

Voor hun laatste voorstelling, het met 5 sterren bekroonde Het Leven an Sich, schreef Merijn tekst en muziek. De trilogie was af. Het project Partizanen ten einde. 

Nu gaat hij terug naar de basis. 
Alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. 

Hou hem in de gaten. Hij doet dat ook met u. 

Merijn Scholten maakt onderdeel uit van stand-up gezelschap Comedytrain. Hij was tekstschrijver voor Dit Was Het Nieuws, Het Klokhuis en Het sinterklaasjournaal. Bovendien is hij vaste columnist van het radioprogramma Spijkers met Koppen
 

NRC ★★★★★ 

Kasper van der Laan fascineert oneindig in absurde show

De Volkskrant ★★★★  

Het soort lach dat hij ermee opwekt is niet het type keiharde schater-en-weer-door-naar-de-volgende-grap, maar zo’n lekker lange slappe lach die in golfbewegingen door de zaal trekt: de lach die een absurdist krijgt wanneer hij er telkens een nóg raarder schepje bovenop doet. De debutant van het jaar.

Meer cabaret in De Balie