TV NL EN

Daniël van Duijn

STUDIO, STUDIO 11
Foto: Tanne van der Wal

Daniël van Duijn is tijdontwerper. Hij onderzoekt hoe we de openbare ruimte zo kunnen inrichten dat een balans ontstaat tussen mechanische en natuurlijke tijd. Dit kan door letterlijk meer natuurlijke krommingen en golven aan te brengen in het landschap. Of door organisaties te helpen meer tijddivers te worden in denken en doen. Dat kan door lange termijn denken te stimuleren, een gezonde leeftijdsopbouw binnen het bedrijf na te streven en aansluiting te vinden op de samenleving van de toekomst. Deze tijdontwerpen kunnen door iedere organisatie worden aangevraagd.

Daarnaast is Daniël oprichter en campagneleider van LEF, een politieke partij die strijdt voor gelijkwaardigheid en zeggenschap voor de nieuwe generatie. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen fietste hij om stemmen te bietsen en voor de gemeenteraadsverkiezingen tatoeëerde hij de 10 partij speerpunten op zijn arm. Voor de Eerste Kamerverkiezingen van 15 maart 2023 ontwerpt Daniël een spelshow waardoor jongeren zichzelf kandidaat kunnen stellen voor de Beste Bijbaan van Nederland.

Momenteel legt hij de laatste hand aan het boek Hourtopia – de tijdrijke toekomst, dat volgend jaar verschijnt bij Bot Uitgevers.

LinkedIn