TV NL EN

Femke Hammer

STUDIO, STUDIO 11
Foto: Tanne van der Wal

Femke Hammer werkt als projectleider voor de Alliantie Digitaal Samenleven, een programma van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Ze zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan (blijven) doen. Online, of, als dat niet lukt, via een mens van vlees en bloed. Ze is nieuwsgierig naar de invloed van digitale ontwikkelingen op de samenleving en hoe die het leven tegelijkertijd makkelijker, maar ook moeilijker maken. Ze verbaast zich er regelmatig over dat de mens bij digitalisering niet altijd centraal staat. 

In 2009 studeerde Femke af als jurist. Nog voordat iemand van het woord doxen gehoord had, schreef ze haar scriptie over juridische handvatten voor slachtoffers die online aan de schandpaal genageld worden. Na haar studie maakte ze een grote omweg via de culturele sector, waar ze onder andere bij Fonds21, CJP (van de Cultuurkaart) en het Nederlands Film Festival werkte. Twee jaar geleden gooide ze het roer toch weer om en kwam ze terug bij haar liefde voor technologie en digitalisering. 

Femke is nieuwsgierig en maakt zich druk om uiteenlopende maatschappelijke ontwikkelingen, maar op dit moment loopt ze warm voor bewust digitaal zijn. Ze wil dat mensen de regie over hun digitale leven (terug)pakken, weten waarom dat belangrijk is en ook laten zien hoe ze dat kunnen doen.

LinkedIn