TV NL EN

Michiel Bakker

STUDIO, STUDIO 10
Foto: Tanne van der Wal

Hoe kunnen wij onze samenleving klaarstomen voor steeds slimmere algoritmes? Hoe kunnen wij deze algoritmes aanpassen om de risico’s van kunstmatige intelligentie zoveel mogelijk te beperken?

Michiel Bakker is maker van kunstmatige intelligentie-systemen bij het Britse DeepMind, sinds 2014 onderdeel van Google. DeepMind is verantwoordelijk voor veel van de grote successen binnen Artificial Intelligence (AI) zoals AlphaFold, een model dat voorspelt hoe eiwitten zich opvouwen. Bij DeepMind bouwt Michiel mee aan de AI systemen van de toekomst en houdt hij zich daarnaast bezig met technieken om deze systemen veiliger en betrouwbaarder te maken. Hij kijkt daarbij naar de huidige vraagstukken rondom AI, zoals het beschermen van privacy en het voorkomen van discriminatie door algoritmes, maar ook naar de veiligheid en maatschappelijke impact van toekomstige systemen die nu nog in ontwikkeling zijn. 

Michiel is gepromoveerd op het gebied van kunstmatige intelligentie aan het Massachusetts Institute of Technology in Boston en studeerde natuurkunde aan de TU Delft.