TV NL EN

Nine de Pater

STUDIO 12
Deelnemers Studio De Balie seizoen 2023 / 2024. Foto: Jan Boeve / De Balie.

Nine de Pater (1992) is klimaatactivist en campagnestrateeg bij Milieudefensie. Nine vindt dat we heel veel energie verspillen aan elkaar een schuldgevoel aanpraten en wil juist laten zien dat we samen sterk staan tegenover de echt grote vervuilers. Haar doel is om de drijfveren van de klimaatcrisis aan te pakken en ervoor te zorgen dat de grootste vervuilers daar ook verantwoordelijk voor worden gehouden.

In haar werk als Campagneleider Klimaatrechtszaken is ze hier dagelijks mee bezig. Ze werkte al vanaf een vroeg stadium aan de rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell. De overwinning op Shell in 2021 noemt ze overweldigend en hoopgevend. “Het vonnis zet een standaard en is een waarschuwing voor alle grote vervuilende bedrijven. Deze zaak inspireert mensen over de hele wereld.”

Nine specialiseerde zich tijdens haar studie in de link tussen klimaatbeleid en gender. Daarnaast is ze al jaren actief in de Nederlandse klimaatbeweging en organiseerde ze tal van acties en demonstraties voor klimaatrechtvaardigheid. Je komt haar geregeld tegen op de barricades.

Twitter
LinkedIn