TV NL EN

Nora Veerman

STUDIO 12
Deelnemers Studio De Balie seizoen 2023 / 2024. Foto: Jan Boeve / De Balie.

Nora Veerman (1994) is freelance modejournalist en onderzoeker met een liefde voor interviewen en een fascinatie voor alledaagse kleding. Veerman vindt dat er in de media te veel aandacht is voor welke kleding we wel of niet zouden moeten dragen, en te weinig voor wat er daadwerkelijk gedragen wordt: thuis, in werksituaties, in asielzoekerscentra, op het Binnenhof, in de rij voor een voetbalwedstrijd.

Waarom draag je wat je draagt? Het antwoord op die vraag gaat altijd verder dan ‘omdat het mooi is’ of ‘omdat het lekker zit’. Welke rol spelen regels en tradities, kennis en geld, verlangens en ervaringen in kledingkeuzes? Daar openlijk over praten helpt om onszelf en elkaar beter te leren kennen, stelt Veerman. Ook zorgt het voor beter inzicht in wat we belangrijk vinden als het op kleding aankomt. Zo kunnen we ons kritischer verhouden tot de media en de mode-industrie.   

Veerman heeft een achtergrond in modewetenschappen en werkt onder meer voor de Volkskrant, FashionUnited en verschillende universiteiten.

LinkedIn
Auteurspagina de Volkskrant
Auteurspagina FashionUnited