TV NL EN

Remco Yizhak Cooremans

STUDIO, STUDIO 10
Foto: Tanne van der Wal

Remco Yizhak Cooremans is voorzitter van Stichting Meer dan Gewenst en zet zich in voor de rechten van regenbooggezinnen. 

De Staatscommissie Herijking ouderschap riep de politiek al in 2016 op om te zorgen dat de feitelijke ouders van kinderen vanaf de geboorte juridisch ouder zijn en gezag hebben. Dit deed de Staatscommissie voor kinderen, want met name zij werden de dupe van gedateerde wetgeving. Vijf jaar later liggen de toen voorgestelde wetten nog op de plank. 

Remco Yizhak Cooremans ervaarde de wrede consequenties van het verouderde wetboek aan den lijve in 2017 toen hij naar Nederland kwam na 20 jaar in het buitenland. Met dank aan een draagmoeder en eiceldonor in de familiekring waren hij en zijn man de vaders van een zoon van 6, maar de gemeente Amsterdam liet de vaders weten dat hun ouderschap in Nederland niet erkend wordt. 

Sindsdien zet Remco zich actief in voor modernisering van het familierecht – voor zijn gezin en voor alle andere kinderen en ouders die miskend worden. Als voorzitter van Meer dan Gewenst, de Nederlandse stichting voor regenbooggezinnen, strijdt hij voor de belangen van deze groep. Zijn doel is om deze kabinetsperiode een einde te maken aan de rechtsongelijkheid en eindelijk de wetten op meerouderschap en draagmoederschap in te voeren.