TV NL EN

Thuy Nguyen

STUDIO 13
Thuy Nguyen, STUDIO 13, Fotograaf Mimi Oldenhave

Thuy Nguyen (zij/hen) is een trans/non-binaire acteur en filmmaker met een grote voorliefde voor acteren. Filmmaken doen zij uit noodzaak. Door het gebrek aan queer Aziatische representatie in de media, kon Thuy zich niet identificeren met de personen op het scherm. Hierdoor worstelde hen onnodig lang met hun identiteit. Meer dan twee decennia later blijven queer Aziaten nog altijd sterk ondervertegenwoordigd in de media.

Daarom zet Thuy zich in voor eerlijke representatie van Aziatische queerpersonen in Nederlandse en internationale media door zowel te acteren als hun eigen films te maken. Shortfilms als ‘Stiletto’ (2023), het eerste romantische Aziatisch-Nederlandse queerverhaal en geselecteerd voor het Nederlands Film Festival ’23, en ‘Coffee House’ (2023), een spannende crime/queerromantiek.

Thuy deelt daarnaast openhartig hun persoonlijke verhaal, om te laten zien dat er positieve en hoopvolle queer Aziatische verhalen bestaan, in de hoop anderen te inspireren om zichzelf te omarmen en te laten zien.

https://www.instagram.com/therealthuynguyen
LinkedIn: profiel van Thuy Nguyen

Teaser Stiletto – YouTube