TV NL EN

Techdenkers van de Toekomst

Technologie verandert ons (online) leven; hoe houden we er grip op?

elke maand bij adyen
Er bestaan heel veel school-uitjes voor alfaleerlingen: het bezoeken van musea, theater, bibliotheken en lezingen. Maar hoeveel extra-curriculair onderwijs is er voor de ontluikende bèta leerling? Samen met Adyen maakt De Balie programma’s onder de noemer Adyen-campus: een plek waar leerlingen zelf kunnen onderzoeken welke rol technologie in hun leven speelt, en waar ze spelenderwijs leren omgaan met de wereld achter hun telefoon.

Elke laatste vrijdag van de maand bundelen De Balie en Adyen hun krachten om een Amsterdamse vmbo-klas een leuke en leerzame tech-middag te bezorgen. Tijdens het (3 uur durende) programma krijgen de leerlingen een spoedcursus debatteren over technologie. Wat is debatteren eigenlijk? Wat heb je eraan? Hoe onderbouw je een mening met sterke argumenten? Vervolgens gaan we aan de slag om toe te passen wat er net is geleerd in een echt debat.

Halverwege het programma is het tijd om te stoppen met praten en om te doen. Onder leiding van de programmeurs van Adyen gaan de leerlingen kennismaken met de wereld van programmeren. Via een tablet laten ze een kleine robotbal een parcours afleggen. We eindigen het programma met een race: wie heeft de robot het slimst geprogrammeerd en weet het parcours het snelst af te leggen?

Ook meedoen met je klas? Neem dan contact op met Noortje Smeltink voor meer informatie.

Foto’s: Jan Boeve