De Ark van Noach

Let op: dit programma vindt plaats in Muziekgebouw aan ’t IJ

We kopen en vliegen ons een ongeluk, ondanks alarmerende berichten over het klimaat en de rol van ons consumptiegedrag daarin. Voor een land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt: is het tijd een ark te bouwen om ons te redden van de aanstaande apocalyps? Vanavond komt Noach aan het woord. Hij vraagt zich af: wordt zijn zondvloed de onze?

Aan de hand van een script van filmmaker Eddy Terstall speelt Cees Geel de rol van Noach. Alle archetypen van het debat over klimaat en consumentisme passeren de revue: de egoïst, de opportunist, de ontkenner, de verlamde, de pragmaticus en de activist. Nederlands Kamerkoor geeft muzikaal commentaar met nieuwe werken van jonge en gevestigde componisten van Nederlandse bodem.

Hoe klinkt klimaatverandering?

De Balie, Nederlands Kamerkoor en Muziekgebouw aan ’t IJ geven kunstenaars een stem om de actualiteit tastbaar te maken. Talentvolle componisten, acteurs en filosofen confronteren ons met een Gesammtkunstwerk vol muziek, theater en scherpzinnige lezingen over onze ongebreidelde koopzucht en over de verschillende kampen in het debat . Een avond over een moderne Noach. Neemt hij opnieuw de taak op zich een ark te bouwen voor een naderende, door onszelf veroorzaakte zondvloed?

Deze serie is een een co-productie van De Balie, Nederlands Kamerkoor en Muziekgebouw aan ’t IJ.

Programmamakers: Merlijn Geurts (De Balie), Tido Visser (Nederlands Kamerkoor), Maarten van Boven (Muziekgebouw aan ’t IJ), Yoeri Albrecht (De Balie)
Regie: Yoeri Albrecht (De Balie) & Merlijn Geurts (De Balie)
Chef-dirigent: Peter Dijkstra
Script: Eddy Terstall
Muziek van: Jacob ter  Veldhuis, Jan-Peter de Graaff, Maxim Shalygin, Marijn Simons en Bec Plexus

Na de première gaat De Ark van Noach op tour door Nederland. Op 9 september is de voorstelling te zien in TivoliVredenburg in Utrecht, op 12 september in de Grote Kerk in Enschede en op 14 september in de Nieuwe Kerk in Den Haag.