ENGLISH TEXT

Mensen met albinisme leven in delen van Afrika onder constante dreiging van gruwelijke geweldadigheden of zelfs de dood, vanwege de wijdverspreide mythe dat organen en ledematen van mensen met albinisme geluk brengen. Kinderen met albinisme leven niet alleen in angst voor aanvallen, maar worden ook vaak afgezonderd van de samenleving, weggestopt in weeshuizen, gescheiden van hun families en gemeenschap.

Ze worden opgejaagd en vermoord door individuen die de lichaamsdelen voor duizenden dollars verkopen aan medicijnmannen. Consequent worden de rechten van deze kinderen ontnomen, inclusief hun recht op veilig en inclusief onderwijs met andere kinderen. Het Liliane Fonds, Human Rights Watch en lokale partners werken samen, dankzij de steun van de spelers van de Nationale Postcode Loterij, om deze barrières op te heffen in Tanzania en Mozambique.

Tijdens dit programma zullen projectpartners, waaronder KCBRP uit Tanzania, samen met fotograaf Sacha de Boer ervaringen delen en vertellen wat jij kan doen. Ook Jonathan Pedneault, Emergencies Researcher bij Human Rights Watch zal zijn ervaring delen.

Foto’s van Sacha de Boer worden tijdens het Human Rights Weekend in De Balie tentoongesteld.

Met: Grace Rububula (Project Manager ALINC at Karagwe Community Based Rehabilitation Programmes), Lisa Luchtenberg (Chair of Oogvereniging Albinisme, a Dutch patient group for people with albinism), Jonathan Pedneault, Emergencies Researcher bij Human Rights Watch en Sacha de Boer, fotograaf.

Moderator: Tim Wagemakers