De prestatiemaatschappij dringt zich steeds meer op, óók aan kinderen. CITO-toetsen op de kleuterschool, kinderen die van pianoles naar hockeytraining worden gesleept en studenten die steeds vaker met burn-out klachten kampen. Uitblinken wordt de norm. Maar welke rol speelt de sportwereld in onze prestatiemaatschappij? Vragen we teveel van onze jeugd en maken we presteren te belangrijk?

In de nieuwe Hot Game  zoeken de Sportraad Amsterdam en De Balie antwoorden bij (top-)sporters, verenigingen, bonden, denkers en doeners. Want waar de één druk nodig heeft om tot prestaties te komen, haakt de ander er door af. Hoe kunnen we een balans vinden? En kunnen prestatie en plezier hand in hand gaan?

Houd de site in de gaten voor de definitieve line-up!

 

©Jan Boeve

Hot Game

In samenwerking met De Balie organiseert de Sportraad Amsterdam voor de derde keer ‘Hot Game’, het evenement waar high-& lowbrow samen komen, waar we debatteren, jammen en filosoferen. Waar we heroïsche herinneringen ophalen, maar ook vooruit kijken naar het Nederland van morgen en de positie van sport daarin. Een avond vol entertainment met een serieuze ondertoon. Volledig indachtig de essentie van sport, de belangrijkste bijzaak van het leven.