TV NL EN

#ARTISTSUPPORTPLEDGE

Van 12 dec t/m 3 januari is het werk van bijna 100 kunstenaars in Nederland te zien én te koop!
IG: @artists.supportpledge

i.s.m. en gecureerd door
#Artistsupportpledge is een genereus initiatief om kunstenaars en hun werk te ondersteunen in een tijd waarin de Covid-19 pandemie een groot deel van het (culturele) leven heeft platgelegd. In Nederland hebben TINKEBELL., De Balie en This Works het initiatief opgepikt om een Artist Support Pledge Expo te organiseren om zo een groot publiek aan te moedigen zo veel mogelijk kunst te kopen van in Nederland werkende kunstenaars.

Van 12 december t/m 3 januari is het werk van bijna 100 geselecteerde kunstenaars te zien te koop in De Balie.

Daarnaast kan iedereen online meedoen! Het idee is simpel: (kunstenaars!) post een foto van je werk op je Instagram-account en bied dit te koop aan voor MAXIMAAL €200,- (exclusief verzendkosten).

Gebruik hierbij de hashtag #artistsupportpledge. Iedereen kan het werk dan direct van jou kopen. Wanneer je een aantal werken hebt verkocht en je het verkoopbedrag van €1000,- in totaal hebt bereikt, beloof je een werk van een andere kunstenaar te kopen.

Volg de #artistsupportpledge en deze @artist.supportpledge om de updates en het werk van andere kunstenaars die meedoen te volgen.

WAAROM

Tijdens de eerste maanden van de Covid-19 pandemie verkochten wereldwijd duizenden kunstenaars hun werk via #artistsupportpledge. En nee, natuurlijk is je werk verkopen voor maximaal €200,- op de lange termijn voor geen enkele kunstenaar rendabel. Maar in deze crisis heeft het wel veel kunstenaars geholpen om tijdelijk hun hoofd boven water te kunnen houden. Bovendien heeft het veel mensen gestimuleerd om voor het eerst in hun leven een kunstwerk aan te schaffen en te ervaren hoe leuk dat is. Omdat deze pandemie nog wel even onder ons is, en omdat beurzen en tentoonstellingen overal worden gecanceld en/of bezoekersaantallen (en daarmee de verkopen) drastisch kelderen is het belangrijk dat het werk van kunstenaars zo veel mogelijk zichtbaar blijft én dat mensen kunst blijven kopen.

Wat we weten van eerste kunstaankopen is dat ze bijna altijd leiden tot een volgende kunstaankoop. Met andere woorden: met #artistsupportpledge zijn kunstenaars niet alleen vandaag, tijdelijk geholpen, maar het vergroot ook de toekomstige kunstmarkt.

WIE

De #artistsupportpledge @artistsupportpledge is een initiatief van @matthewburrowsstudio.

In Nederland hebben TINKEBELL., De Balie en This Works het initiatief opgepikt om een groot publiek aan te moedigen zo veel mogelijk kunst te kopen van in Nederland werkende kunstenaars.

FEED

Bied jij je werk al aan als onderdeel van #artistsupportpledge? Tag dan @artist.supportpledge. Elke dag deelt #artistsupportpledge een aantal kunstwerken in hun feed.

STORIES

Bied jij je werk al aan als onderdeel van #artistsupportpledge? Deel je werk dan in je eigen story en tag @artist.supportpledge, dan delen wij je werk ook in onze story!

De Balie Expo 2020

Van 12 december t/m 3 januari is ook De Balie Expo 2020 te zien. Ondanks alle coronabeperkingen initieerde en ontwikkelde De Balie in 2020 projecten met nationale en internationale kunstenaars die een open blik stimuleren in een gesloten samenleving. Op de gevel, in het restaurant en de Salon exposeren we verschillende hoogtepunten van afgelopen jaar. Met bijdragen van o.a. kunstenaars Johny PittsSarah van SonsbeeckCharl Landvreugd en installaties van De Balie Live Journalism en De Corona Dialogen.

Klik hier voor meer info.