TV NL EN

De Balie zoekt stagiairs redactie

Kom bij ons stage lopen van 5 september t/m 27 januari 2022!
De redactie van De Balie zoekt stagiairs met verschillende politieke, maatschappelijke, creatieve en culturele achtergronden en een brede interesse in kunst, cultuur en politiek. 

Tijdens je stage ondersteun je een programmamaker bij het bedenken en produceren van een publieksprogramma. Je hebt contact met sprekers, denkt na over het potentiële publiek en hoe je dat publiek bereikt. Het betreft een stage voor drie dagen per week. Daarnaast ben je drie avonden per maand beschikbaar om redacteuren te helpen bij live programma’s.

Een halve dag per week volg je onze interne opleiding: De Balie Academie. In vijf maanden leer je van experts binnen en buiten De Balie. Je volgt workshops bij alle afdelingen binnen de organisatie, leert hoe maatschappelijke thema’s hun weg vinden in het publieke gesprek en welke rol De Balie daarin speelt. Uiteindelijk maak je – samen met de andere stagiairs – een eigen programma over een actueel onderwerp.

Wij zoeken iemand die
  • Een relevante opleiding of grote interesse heeft in journalistiek, media, politiek, filosofie, podiumkunsten, literatuur en/of cultuur
  • Goed kan regelen, punctueel is en vooruit denkt
  • Een open en enthousiaste houding heeft
  • Een goede gastvrouw/heer is
  • Zelfstandig kan werken
  • Flexibel is in de avonden
Wij bieden
  • Een inspirerende stageplek voor 24 uur per week
  • Een stagevergoeding van 180 euro per maand
  • Toegang tot onze programma’s en films
  • Een kans je netwerk te vergroten en benutten

Mensen die stage bij ons liepen werken inmiddels bij organisaties als World Press Photo, VPRO, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, Nieuwsuur, Movies that Matter en natuurlijk De Balie zelf.

Over De Balie

De Balie is een kunst- en cultuurcentrum op het Leidseplein in Amsterdam. In De Balie wordt kunst en cultuur samen gebracht met de actualiteit, maatschappelijk debat en politiek. Er vinden dagelijks spraakmakende publieksprogramma’s, theater- en cinemavoorstellingen plaats.

Reageren

Een beknopte motivatie (max. 1 A4) en CV kun je voor donderdag 14 juli richten aan rokhaya.seck@debalie.nl. Gesprekken vinden plaats op op maandag 18 en dinsdag 19 juli. Weet je nu al dat je op die dagen niet kan; lever de sollicitatiebrief dan op tijd in zodat er eventueel een ander moment gepland kan worden voor het gesprek.

De Balie is een diverse en inclusieve organisatie en nodigt daarom mensen van verschillende achtergronden van harte uit om te reageren.

Solliciteer

Stuur voor donderdag 14 juli een beknopte motivatie en CV aan Rokhaya Seck.