TV NL EN

De Open Samenleving

De samenleving zit op dit moment nog dicht en juist daarom kijken wij, in een nieuwe serie 1-op-1 gesprekken, vooruit. Hoe gaan we straks weer open?

Vanuit een lege salon praten De Balie-programmamakers met bijzondere gasten over de vergaande consequenties van de coronacrisis en hoe de wereld erna eruit ziet. 

Twee coronagolven geleden, midden in de eerste lockdown, voerden onze programmamakers vanuit het lege Café-Restaurant al de Coronagesprekken. We onderzochten voor het eerst de gevolgen die de Covid-19 pandemie en de coronamaatregelen hebben op onze samenleving en democratie.

Nu – alweer een jaar later – kijken we vooruit. Hoe ziet de toekomst er na de maatregelen uit? Hoe maken we de open samenleving mogelijk? In een serie 1-op-1 gesprekken met sleutelfiguren uit het publieke gesprek gaan we op zoek naar antwoorden. De Open Samenleving is natuurlijk een verwijzing naar het bijzondere boek uit 1945 van de filosoof Karl Popper The Open Society and Its Enemies, maar ook naar de heropening van onze eigen samenleving.


Programma


Kijk terug op De Balie TV

Als eerste op de hoogte zijn van onze programmering?
Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!