TV NL EN

Mixer van de Maand: Eric Wierda

“Bij De Mix kun je leren debatteren met mensen buiten je sociale netwerk.”

Geschreven door

Er gebeurt iets bijzonders wanneer mensen samenkomen, met elkaar praten en vooral ook naar elkaar luisteren. Alleen zo kun je je gedachten scherpen over onderwerpen die ons allemaal aangaan. De Balie leeft voor de ontmoeting. Zo ontstond De Mix, een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar, die in aanraking willen komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie programma te gaan. Nieuwsgierig naar de mening van anderen? Misschien is De Mix dan iets voor jou! Benieuwd naar meer? Lees hieronder de ervaringen van Eric Wierda.

Mixer van De Maand: Eric Wierda
Bij De Mix eten we één keer per maand samen in het restaurant van De Balie, waarna we een programma bezoeken dat door één van de redacteuren is gemaakt. We praten voor- en achteraf verder over wat we die avond gezien en gehoord hebben. Het is laagdrempelig en speels, maar er wordt wel echt onderling gedebatteerd.

De tijd is voorbij voor jonge mensen om het publieke debat aan anderen over te laten. Iedere mening telt. Maar je moet wel leren debatteren. Het is niet aangeboren maar juist een techniek. En die techniek kun je bij De Mix aanleren!

Favoriete activiteit
Via De Mix werden we betrokken bij een redactievergadering van De Balie en mochten we meedenken over onderwerpen van programma’s.

Over De Mix
De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Divers in denkbeelden, ideeën, achtergrond en werkzaamheden. Leden willen in aanraking komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie programma te gaan en na het programma met elkaar verder te praten. Hierdoor kunnen ze hun gedachten aanscherpen.

Vind jij het interessant om te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen, nieuwe mensen te ontmoeten en je gedachten aan te scherpen? Neem voor meer informatie over De Mix contact op met Fenna Mossinkoff.