TV NL EN

De Mix

Steun De Balie met jouw lidmaatschap

Vind jij het interessant om met een groep getalenteerde jonge mensen (tussen de 25 en 45 jaar) te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen, nieuwe mensen te ontmoeten en je gedachten aan te scherpen? Word dan lid van De Mix.

De Mix

De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie ambassadeurs en staat voor kruisbestuiving, verbinding en innovatie. Leden (divers in denkbeelden, ideeën, achtergrond en werkzaamheden) willen in aanraking komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie-programma te gaan en na het programma met elkaar verder te praten. Hierdoor kunnen ze hun gedachten aanscherpen.


Wat doen we?

  • Wij cureren elke maand een programma speciaal voor De Mix. Leden van De Mix kunnen introducés aandragen en meenemen naar de programma’s. Voorafgaand aan het programma bestaat de mogelijkheid samen te eten en te discussiëren over het onderwerp van de avond, na afloop om na te praten aan de bar.
  • Elk lid ontvangt naast vrij toegang tot het maandelijkse programma een strippenkaart om tien keer gratis naar De Balie te gaan.
  • De leden van De Mix maken per jaar één programma mede-­mogelijk en denken samen met de redactie van De Balie na over het onderwerp en de inhoud van dat programma.

Lidmaatschap

Leden van De Mix steunen De Balie met een gift van €500 per jaar*, welke kan worden aangepast op basis van draagkracht. Deze bijdrage kan jaarlijks of maandelijks afgeschreven worden. De bijdrage komt geheel ten goede aan de programmering van De Balie. Leden kunnen ook beslissen een plek voor iemand anders te bekostigen.

Op zoek naar meer informatie over onze andere lidmaatschappen?

*ANBI
De Balie is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft de status Culturele Instelling. Giften aan De Balie leveren daarom een fiscaal voordeel op. Wat deze regeling voor jou betekent is afhankelijk van je persoonlijke fiscale situatie. Wij informeren je graag hierover.

Meer informatie over het lidmaatschap?

Wil je meer informatie of een keer vrijblijvend langskomen bij een programma van De Mix? Je bent van harte welkom!

Vul het contactformulier in en De Mix van De Balie is een divers netwerk van De Balie-ambassadeurs tussen de 25 en 45 jaar. Divers in denkbeelden, ideeën, achtergrond en werkzaamheden. Leden willen in aanraking komen met nieuwe en andere zienswijzen door maandelijks met elkaar naar een De Balie-programma te gaan en na het programma met elkaar verder te praten. Hierdoor kunnen ze hun gedachten aanscherpen. De leden van De Mix leveren een financiële bijdrage van €500 per jaar*, welke indien gewenst kan worden aangepast op basis van draagkracht. Neem voor meer informatie contact op met Laura Korvinus, organisator van De Mix, neemt dan spoedig vrijblijvend contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontmoet Desmond, Hubertine, Eric en Naomi – Leden van De Mix

Desmond Lissone

De Mix is echt een mix. Een kruisbestuiving van verschillende mensen en denkbeelden en een manier om je stem te laten horen. Als je echt beweging wil krijgen in de maatschappij moet je iedereen erbij betrekken.

Mensen zijn continu op zoek naar een identiteit om zich daar vervolgens achter te verschuilen. Daar zit volgens mij het probleem van deze tijd. Groepen en identiteiten die constant tegenover elkaar worden geplaatst. Ik vind dat zeer kwalijk. Het is contraproductief en polariserend voor een samenleving die vooruit wil. Door in gesprek te gaan met verschillende mensen kan jij zelf een sterke mening vormen. De Mix biedt daar de perfecte plek voor!

Ik vind het belangrijk om mensen die normaal niet zo mondig zijn of de juiste connecties hebben bij het publieke debat te betrekken.

Favoriete programma: Against Identity Politics met Francis Fukuyama


Hubertine Bergsma

De samenleving polariseert. Ik vermoed dat dit deels te wijten is aan een verplaatsing van het publieke debat naar de online omgeving. Als je elkaar in de ogen kijkt, voer je dit debat anders. Ik ben ervan overtuigd dat de kans op wederzijds begrip, compassie met de ander en/of ‘agree to disagree’ een stuk groter is. Daarom vind ik een plek als De Balie zo belangrijk.

Door lid te worden van De Mix ondersteun je De Balie en heb je een stok achter de deur om regelmatig een programma te bezoeken. Omdat De Mix zo’n divers gezelschap is, kom ik in aanraking met nieuwe perspectieven en verhalen, wat me stimuleert en inspireert. A shower of the brain!

Het publieke debat moet niet alleen online plaatsvinden – ook offline waarbij je elkaar in de ogen kijkt

Favoriete programma: De première van Pisnicht: The Movie, inclusief voor- én nagesprek met de maker, Nicolaas Veul.


Eric Wierda

Bij De Mix eten we één keer per maand samen in het restaurant van De Balie, waarna we een programma bezoeken dat door één van de redacteuren is gemaakt. We praten voor- en achteraf verder over wat we die avond gezien en gehoord hebben. Het is laagdrempelig en speels, maar er wordt wel echt onderling gedebatteerd.

De tijd is voorbij voor jonge mensen om het publieke debat aan anderen over te laten. Iedere mening telt. Maar je moet wel leren debatteren. Het is niet aangeboren maar juist een techniek. En die techniek kun je bij De Mix aanleren!

Bij De Mix kun je leren debatteren met mensen buiten je sociale netwerk.

Favoriete activiteit: Via De Mix werden we betrokken bij een redactievergadering van De Balie en mochten we meedenken over onderwerpen van programma’s.


Naomi Yasuda

Ik wil al een lange tijd meer maatschappelijk betrokken zijn. Voordat ik lid was van De Mix had ik voornamelijk gesprekken met vrienden, huisgenoten en collega’s. Dit zijn meestal andere vormgevers die van soortgelijke opleidingen komen. Daar heb je toch vaak dezelfde gesprekken mee. Heel leuk hoor, maar af en toe wil je juist mensen spreken met een ander referentiekader en een andere kijk op zaken. Bij De Mix ontmoet je deze mensen.

Af en toe wil je juist mensen spreken met een ander referentiekader, een andere kijk op zaken. Bij De Mix ontmoet je deze mensen

Favoriete programma: De Lamp: een opera over Srebrenica. Voorafgaand kregen De Mix-leden tijdens een etentje een speciale inleiding van bijzonder hoogleraar Holocaust- en genocidestudies Uğur Ümit Üngör, die ons meenam in de geschiedenis van Srebrenica. Daar wist ik nog te weinig van af, maar De Mix geeft je de juiste context en informatie om complexe onderwerpen goed te begrijpen om er daarna ook goed over na te kunnen praten.