TV NL EN

De Balie Kijkt: Als de nacht maar niet valt

Bekijk trailer
Programmamaker
Regisseur
Marc Schmidt
Speeltijd
84′
Land
Nederland
Taal
EN
Ondertitels
NL
Preventie speelt een steeds grotere rol in de geestelijke gezondheidszorg. In plaats van te genezen, proberen we mentale problemen in toenemende mate te voorkomen – onder meer door enorme hoeveelheden data te verzamelen. In Als de nacht maar niet valt, wordt deze ontwikkeling tegen het licht gehouden. Worden we inderdaad gelukkiger wanneer we helemaal geen tegenslag, geen onzekerheid en imperfectie ervaren?

Na de film gaan we in gesprek met twee specialisten op het gebied van datatechnologie in de psychiatrie.

Over de sprekers

Ilja Saris is werkzaam als psychiater bij TOPGGZ polikliniek angst- en dwangstoornissen in Amsterdam. Ze combineert patiëntzorg met wetenschappelijk onderzoek en is in 2021 gepromoveerd op verstoord sociaal gedrag. Haar interessegebied strekt zich uit van innovatieve behandelmogelijkheden tot het beter begrijpen van verschillende neuropsychiatrische ziektebeelden.

Floortje Scheepers, (kinder- en jeugd)psychiater, werkzaam als afdelingshoofd en hoogleraar psychiatrie in het UMC Utrecht, Wetenschappelijk directeur van kenniscentrum Phrenos. Dat zich richt op mensen met ernstige psychische problemen, voorzitter kwaliteitsraad van het Zorginstituut en raadslid bij de raad voor volksgezondheid en samenleving (RVS). Opleiding gedaan in Utrecht, daarna aantal jaren bij het Radboud gewerkt in Nijmegen en sinds eind 2010 weer in het UMC Utrecht

Suzanne Spliethoff is een Nederlandse presentatrice en actrice. Ze staat bekend voor het Tv-programma Life is Beautiful (RTL4) en als verslaggever van 112 Vandaag (RTL5). Ook presenteert ze al 11 jaar lang een wekelijks live kinderprogramma bij Emma TV, het interne tv-station van het Emma Kinderziekenhuis/AMC.
Naast haar theateropleiding heeft Suzanne de studie Biomedische Wetenschappen afgerond, waardoor ze een veelgevraagde dagvoorzitter en presentator is voor ziekenhuizen, farmaceuten en zorgverzekeraars.

Sprekers

Floortje ScheepersKinder- en jeugd psychiater
Ilja SarisPsychiater bij TOPGGZ
Suzanne SpliethoffModerator