TV NL EN

De Balie Kijkt: Onder Water

Bekijk trailer

Een offbeat tragikomedie over disfunctionele familierelaties dat relevante kwesties als vertrouwen en onbegrip raakt

Regisseurs
Kuba Szutkowski, Edgar Kapp
Speeltijd
72′
Land
Nederland
Taal
Nederlands
Ondertitels/subtitles
Engels
moderator
Paul Stamsnijder
programmamaker
Sinds haar man Evert een affaire heeft, woont Foekje in een hotel dat ze zich niet kan veroorloven. Financieel aan de grond bedenkt ze een plan. Het gebied rond haar moeders huis wordt door de gemeente opgekocht voor veel geld, vanwege de stijgende zeespiegel in het gebied. Foekje kan dit bedrag opstrijken door haar moeder Nel een volmacht te laten tekenen. Helaas is Nel een doomsdayprepper, die in haar kelder woont in afwachting van de Apocalyps.

Foekje haalt Evert over om naar het huis van haar moeder te gaan en haar het document te laten tekenen, maar Nel doorziet het plan van haar dochter en sluit ze alle drie op in haar gebarricadeerde bunker. Opnieuw overgeleverd aan de genade van haar moeder, komen gebeurtenissen uit het verleden naar boven. Terwijl de spanningen oplopen, gaat Foekje eindelijk de confrontatie met haar moeder aan. Dan gaat het mis. Heel erg mis.

In al deze relaties staat vertrouwen centraal. Vertrouwen in onze familieleden die misschien gek worden, vertrouwen in de regering die zich misschien tegen ons keert, vertrouwen in de complottheorieën die misschien toch waar blijken te zijn, vertrouwen in partners die beloofden geen affaires meer te hebben, maar juist dat doen.

Na afloop van de film gaan de regisseurs, hoofdrolspeelster en producent van de film met ons in gesprek over de film en zijn thema’s, gemodereerd door Paul Stamsnijder.

Over de sprekers

Paul Stamsnijder is publicist, adviseur, kunst- en cultuurliefhebber, moderator en oprichter van de Reputatiegroep.

Kuba Szutkowski is producent, regisseur, scenarist van films, tv projecten en museale multimedia belevingen. Hij ironiseert daarin vaak het geloof in maakbaarheid.

Edgar Kapp is uitvoerend producent en regisseur voor filmproducties. Na een aantal korte films geco-regisseerd te hebben, maakt hij met ‘Onder water’ zijn speelfilmdebuut.

Julia van de Graaff is actrice met 29 jaar ervaring in theater, televisie en film. Sinds 2020 is zij ook actief als filmproducent en scenarist met LYNX Film. Met een scherp oog voor verhalen die maatschappelijke vraagstukken ontleden produceert zij films die cinematografisch aanlokkelijk zijn.

Sprekers

Kuba SzutkowskiRegisseur
Edgar KappRegisseur
Julia van de GraaffActrice/producent
Paul StamsnijderModerator