TV NL EN

De Balie Kijkt: Patrick and the Whale

Bekijk trailer
programmamaker
regisseur
Mark Fletcher
Speeltijd
72′
land
Dominica
Taal
Engels
Ondertiteling
NL
Patrick Dykstra heeft zijn leven gewijd aan de studie van walvissen. De unieke band tussen Patrick en deze reuzen, wiens levens grotendeels een mysterie blijven voor de mens, brengt ons dichter bij de potvis dan we ooit zijn geweest. Een ontmoeting met de vrouwelijke potvis Dolores zet Patricks wereld volledig op zijn kop. Dolores blijkt uitzonderlijk sociaal en nieuwsgierig. Ze tast Patrick af met haar sonar en kopieert zelfs bewegingen die hij maakt. In Patrick and the Whale reist Patrick naar Dominica om Dolores terug te vinden. We kijken de documentaire en gaan daarna met Patrick in gesprek.

Patrick is ervan overtuigd dat Doloris de potvis is die ons meer inzicht kan geven in de geheimen van haar wereld. Met verbluffende onderwaterbeelden onderzoekt Patrick de fascinerende aard van de potvis en probeert hij meer te weten te komen over haar intelligentie en complexiteit. Gaandeweg leert hij steeds meer over Dolores en haar soort, maar misschien nog wel meer over zichzelf. Patrick and the Whale volgt Patricks reis en duikt in de psychologie van een man die alles heeft opgeofferd om iets te begrijpen van de grootste oceaanbewoners van onze planeet.

Over Patrick Dykstra

Patrick Dykstra is een bekende op het gebied van natuurdocumentaires en is tv-presentator, BAFTA-bekroonde natuurcameraman en expeditieleider. Hij is een gecertificeerde rebreather-duiker, wingsuit-skydiver, deltavlieger en paragliderpiloot en heeft een passie voor natuurbehoud. Hij zorgt ervoor dat hij de juiste vergunningen verkrijgt en werkt bij het uitvoeren van safari’s samen met duurzame lokale bedrijven. Hij liep voorop bij de exploratie en documentatie van blauwe vinvissen in Sri Lanka en werkte aan belangrijk onderzoek naar het gedrag van orka’s in IJsland. Patrick heeft reizen geleid met NWS in Sri Lanka, Dominica en Noorwegen.

Sprekers

Patrick DykstraCinematograaf
Kees Foekema
Kees FoekemaModerator